Geweven draagdoek

Het weefproces van een geweven draagdoek gebeurt op een gedegen wijze. Dit zorgt voor een langere levensduur dan die van een rekbare doek. Het materiaal hiervan is erg van belang. In de meeste gevallen wordt er katoen gebruikt. Katoen is een zeer aangename stof zodat het comfort van zowel moeder (of vader) als kind wordt gegarandeerd. Ook kan een geweven draagdoek zonder problemen gewassen worden in de wasmachine zonder dat deze gaat krimpen.

Materialen

Ondanks dat katoen het meest gebruikte materiaal is voor de geweven draagdoek worden er ook wel eens andere materialen gebruikt. Denk hierbij aan wol, linnen, hennep of zelfs zijde! Het gebruik van wol kan erg fijn zijn tijdens de koude wintermaanden. Maar net als bij kleding vindt niet iedereen het een fijn materiaal. Zijde is uiteraard heel zacht en kan goed aanvoelen maar is wel een heel dun materiaal. In principe heeft elk materiaal zowel voor- als nadelen. Ga er vooral uit wat jij zelf prettig vindt en wat jouw baby fijn zal vinden.

Kenmerken geweven draagdoek

Een geweven draagdoek heeft als voordeel dat het een zeer ergonomische manier van dragen is en je er heel veel verschillende kanten mee op kan. Dragen op je buik? Geen probleem! Maar ook als je jouw lieverd op je heup of rug wil dragen kan dit. Doordat de geweven draagdoek zoveel mogelijkheden heeft kan je gemakkelijk uitvinden welke draagmethode voor jouw en je kindje het meest comfortabel is, of dat nou op de buik, heup of rug is. Je kunt de geweven draagdoek knopen zoals jij en je baby het fijn vinden.

De doek zal heel lang meegaan en mocht je nog een broertje of zusje in de planning hebben zitten zal ook hij of zij nog gebruik kunnen maken van de doek.De geweven draagdoeken zijn van verschillende merken leverbaar zoals, Hoppediz, Bykay, Storchenwiege, Ergobaby en Didymos. Alle merken die Baby-Pret.nl levert zijn van hoge kwaliteit zodat je jouw kindje op een comfortabele en ergonomische manier zult dragen.

Bekijk ook het overzicht van onze merken:

  • Storchenwiege
  • Hoppediz
  • Bykay
  • Didymos
  • Ergobaby

Tot slot heeft een geweven draagdoek nog een heel groot pluspunt. Deze is te gebruiken zodra een kindje geboren is tot aan een gewicht van 19 kilo. Om je baby of kindje bij je te dragen heb je dus niet verschillende maten nodig. Het knopen is de eerste 2 keer lastig maar daarna is het net zo makkelijk als alle dagelijkse handelingen die je zonder na te denken uitvoert. Wil je meer weten, vraag het in onze chat! Wij kunnen je met elke vraag verder helpen.