Draagdoek knopen

Ze willen dit graag leren maar geven aan dat het er heel ingewikkeld uitziet. Ook lopen ze vaak tegen een vorm van onzekerheid aan, want hoe weet je of de baby goed vast zit? Het laatste wat je wil is dat de baby of peuter niet comfortabel ligt, of nog erger, in een slechte houding die ongezond is. Deze zorgen zijn begrijpelijk maar ook nergens voor nodig. Na slechts een paar keer oefenen gaat het knopen van een draagdoek bijna vanzelf. Daarnaast zijn er verschillende soorten knopen die qua moeilijkheidsgraad variëren.

Belangrijke vraag die je jezelf moet stellen is wat voor doek je hebt. Een Mei Tai bijvoorbeeld word iets anders geknoopt dan dan een geweven draagdoek. Heb je nog geen draagdoek, kijk dan op onze andere pagina welke soorten draagdoeken er zijn en welke je nodig hebt. Klik op de link waarvan jij de juiste methode wil weten om je draagdoek te knopen, afhankelijk van welk type je bezit.

•Geweven draagdoek knopen

•Rekbare draagdoek knopen

•Mei tai knopen

•Ringsling knopen

•Tricot slen knopen

Buiten de methodes voor draagdoek knopen op type kunnen we deze ook sorteren op de draagpositie

Knopen voor dragen op je buik

Voor het dragen op je buik zijn er twee bekende methodes. De ‘kangaru’ en de ‘front wrap cross carry’. Veel vrouwen vinden het fijn om de baby op de buik te dragen omdat ze dan in direct contact staan met de baby. Een hele intieme manier van dragen.

Knopen voor dragen op je rug

Voor het rugdragen zijn er meerdere opties. Niet elke vrouw is  voorstander van rugdragen omdat je de baby niet in je directe gezichtsveld hebt. Sommige vrouwen kiezen juist specifiek voor het rugdragen omdat het makkelijker is om het gewicht mee te dragen en het langer vol te houden is.

Knopen voor dragen op de heup

Deze draagmethode is het best geschikt wanneer het kindje sterk genoeg is om zijn nek omhoog te houden. Vaak is dit vanaf een maand of 4.  Het voordeel van deze draagmethode is de hoogte waarop je je baby draagt. Dit is een hele makkelijke hoogte waardoor je de baby heel makkelijk in uit de doek kan dragen.