Draagdoek welke leeftijd

Het hangt af van de manier waarop je je baby draagt. Geweven en rekbare draagdoeken verschillen hier bijvoorbeeld al in. Daarnaast zijn draagzakken, mei tai’s en ringslings ook tot verschillende leeftijden geschikt.

Gewicht van je baby of peuter

Omdat twee kinderen van dezelfde leeftijd verschillende lengtes en gewicht kunnen hebben wordt de geschiktheid van draagsystemen niet uitgedrukt in leeftijden maar in kilo’s. Om te weten of je baby of peutertje niet te oud, groot of zwaar is om met je mee te dragen is het dus belangrijk om eerst het gewicht na te gaan. Weegt je kind minder dan 10 kilo? Dan is bijna elk draagsysteem geschikt. Als je kindje meer dan 14 kilo weegt is er al een stuk minder keuze. Weet je niet wat voor draagdoek je nodig hebt, of wil je meer weten over de verschillende soorten? Kijk dan in het menu onder ‘info over dragen’ om naar de pagina met de verschillende soorten draagsystemen te gaan.

Pasgeborenen

Ook pasgeborenen kunnen probleemloos mee gedragen worden. Kersverse moeders en vaders zijn vaak bang dat een pas geboren baby nog te kwetsbaar is of dat deze niet in een goede positie in de doek of zak kan liggen. Het is echter helemaal geen probleem. Wel moet er ook in dit geval gekeken worden welke manier van dragen geschikt is voor een pas geboren babytje. Zo is een ringsling bijvoorbeeld pas geschikt als een baby minimaal 6 maanden is.