Mei Tai

Je kan ervoor kiezen om op je buik te dragen maar is net zo goed te gebruiken als rugdrager. Het materiaal is in de meeste gevallen katoen. In sommige gevallen bestaat de stof uit een combinatie van katoen en linnen. Het voordeel van katoen is dat het zeer sterk is en ‘ademt’ de stof redelijk goed door. Ook kan het geen irriterende reacties op de huid van je kindje veroorzaken.
Linnen is zeer geschikt voor de zomer omdat het een zeer licht en ademend materiaal is.

Mei Tai

Mei Tai voordelen

Mei Tai’s hebben een aantal grote voordelen die ouders voor dit mooie draagsysteem laten kiezen.
De mei tai is namelijk zeer praktisch en simpel te gebruiken. Voor mama’s en papa’s die een draagdoek te omslachtig vinden is dit een ideaal product om in te stappen. Het dicht bij je dragen van je kleine koter heeft namelijk vele verschillende voordelen. Doordat de baby dicht tegen de ouder aan ligt voelt deze zich veilig maar doet het ook meer indrukken op. Sommige draagsystemen zijn lastig om te knopen. Om een baby of peuter met een Mei Tai te dragen heb je geen moeilijke knooptechnieken nodig. Je kan dus binnen no-time een activiteit gaan doen terwijl je jouw kindje bij je draagt. Tijdens het dragen heb je volledige bewegingsvrijheid en de mogelijkheid om beide handen te gebruiken. Op momenten dat je de Mei Tai niet gebruikt kan je deze in een tas stoppen. Draagdoeken wegen niet zwaar dus ouders ondervinden hier geen last van. Bij een kinderwagen is dit vaak wel het geval. Ook heb je bij kinderwagens problemen bij smalle paadjes en ruw terrein.

Verschillende merken

De merken op de markt verschillen vooral in de stijl, kleuren en ontwerpen. Elk merk biedt draagmoeders en vaders de mogelijkheid om aan de ontwikkeling van hun kind te werken. Merken proberen zich te onderscheiden door het creëren van een eigen ‘look’. Deze look is vaak gebaseerd op de nieuwste modetrends. Mei Tai merken komen in basic kleuren maar ook in kleurige en chaotische patronen.

Een aantal bekende merken zijn:

  • Diva Essenza
  • Hoppediz Hop-Tye
  • ByKay Mei-Tai
  • Babylonia