Ringsling

Een ringsling wordt gezien als het meest simpele en gebruiksvriendelijke draagsysteem. Perfect dus voor moeders die een draagdoek knopen te ingewikkeld vinden of er gewoon geen tijd aan willen besteden.

Eenvoud en gemak

Het gebruik wordt gekenmerkt door eenvoud en gemak. Het werk namelijk heel simpel. De ringsling bestaat uit een stuk stof met aan een zijde twee ringen. Het materiaal van de stof verschilt vaak per merk. Het knopen van een ringsling is heel simpel. Het uiteinde van de doek wordt door de ring heen getrokken waardoor je de stof kan aantrekken. Pas nadat je de ringsling heb omgedaan plaatje de baby in de doek. \ Ringslings kan je dragen op de heup en op de buik. De meeste mama’s dragen de baby op de heup maar wij adviseren om beide posities te proberen om zo te kunnen testen wat voor jezelf het prettigst werkt. Dit draagsysteem is ideaal voor moeders die niet de kinderwagen willen pakken voor een snel bezoekje aan de supermarkt of een fietstocht.Ringsling

Naast het gebruiksgemak is er een ander bijkomend voordeel. Wanneer de baby aan de heup hangt kan de baby als hij of zij het prettig vind makkelijk zien wat er om zich heen gebeurt. Op deze manier krijgt de baby voldoende indrukken van de omgeving mee. Ook als de baby lekker wil slapen of zich juist wil verstoppen dan kan deze zich ook lekker wegstoppen.

Echte nadelen zijn er niet maar sommige ouders geven aan dat het draaggemak minder wordt wanneer je deze langer dan een uur gebruikt. De ringsling is dus ideaal voor de meeste moeders, maar niet heel geschikt voor een dag lang in de dierentuin rondbanjeren. Deze manier van dragen is te gebruiken tot een gewicht van 15 kilo. Veel kindjes zijn dan op een leeftijd dat ze weinig gebruik meer maken van een kinderwagen.

Ringsling Online kopen

Wil je een ringsling online kopen. Bekijk dan ons assortiment. Maak gebruik van de filters als je op zoek bent naar een specifiek merk of een bepaalde kleur. Mocht je aangeschafte product toch niet bevallen dan is deze gratis om te ruilen voor een ander model of draagdoek. Meer weten? Ons serviceteam staat 7 dagen per week voor u klaar. Een sling die ook in het water te gebruiken is heet een aquasling.