Ergonomische draagzak

Na enkele jaren zijn ergonomische draagzakken gelukkig de standaard geworden maar een aantal merken mogen nog niet het keurmerk dragen.

Wat is een ergonomische draagzak?

Een ergonomische draagzak is een draagzak die een gezonde en natuurlijke houding van de baby garandeert. Met een ergonomische draagzak kan je jouw kindje zorgeloos meedragen. Ook voor lange stukken zijn deze dragers geschikt. Bij de ontwikkeling zijn er een aantal eigenschappen waar een ergonomische draagzak aan moet voldoen:

  • Breedte van het zitvlak
  • Geen holle rug
  • Mogelijkheid tot afsluiten

Bij een draagzak die niet ergonomisch is wordt de baby niet goed ondersteund. Dit komt mede door een te smal zitvlak. Hierdoor hangt de baby letterlijk in de zak. Dit klinkt fijn, maar dat is het niet. Bij elke stap die je zet ontstaat er een kleine schok. Deze schok wordt door de ouder zelf deels opgevangen. Maar ook de baby zelf krijgt een klein schokje. In het geval van zakken die niet-ergonomisch zijn wordt de schok opgevangen door de heupen van de baby. Dit is heel slecht. Een juiste houding voor de baby is de kikkerhouding.

Een ander punt waar wij bij Baby-pret.nl veel waarde aan hechten is de mogelijkheid tot afsluiten. Wat houdt dit in? Dit betekent dat de baby de keuze moet hebben om zich af te sluiten van de buitenwereld. Indrukken meekrijgen van de buitenwereld is belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Geluiden, kleuren en mensen zorgen ervoor dat een baby zich ontwikkelt. Maar er zijn ook momenten dat een baby zich juist wil afsluiten bij angst of vermoeidheid. Bij een ergonomische draagzak is deze mogelijkheid er wel.

Ergonomische draagzak online

Een ergonomische draagzak koop je simpel en snel online. De voordelige prijzen, vele kortingen en verzending bieden toegevoegde waarde ten opzichte van het kopen in een fysieke winkel. Elk product heeft een uitgebreide en unieke productomschrijving waarbij we de eigenschappen van elk artikel omschrijven. Als u toch nog vragen heeft staat onze klantenservice voor u klaar om u te helpen met het maken van de juiste keuze voor ouder en kind!