Baby van 5 weken overleden door onveilige draagzak

De moeder van een pasgeboren baby die in een draagdoek is gestorven, smeekt andere ouders om niet dezelfde vreselijke fout te maken als zij.

Marianne Matthews probeerde haar Baby, Eric, te kalmeren en te laten stoppen met huilen toen ze hem in zijn draagzak plaatste en een korte wandeling door de buurt maakte.

Zij, net als de ouder van de tientallen andere baby’s die tragisch in baby slings stierven, besefte nooit hoe gevaarlijk het product kon zijn.

Marianne, 38, uit het Verenigd Koninkrijk, zei zelfs dat ze zelfs een ‘handleiding voor ouders’ had geraadpleegd die adviseerde dat hij het veiligst zou zijn tegen haar borst aan. ‘

In een hartverscheurend bericht die Marianne voor RoSPA.com heeft geschreven, legt ze uit dat terwijl ze met haar kleine baby liep, hij honger kreeg, daarom begon ze borstvoeding te geven terwijl ze hem nog steeds droeg.

De sling die ze gebruikte, een ‘stretchy wrap sling’, werd online gekocht. Marianne zei dat er bij het product minimale instructies zaten en het geen veiligheidslabel had.

Na de korte wandeling keerde ze terug naar huis, waar ze merkte dat er bloed uit Eric zijn neus kwam en dat hij niet meer ademhaalde.

“Alles gebeurde zo snel en stil dat ik me niet realiseerde dat er iets heel erg mis was. Hij had zich of verslikt of was verstikt. Tegen de tijd dat ik terugkwam, was hij gestopt met ademen. ‘

Ze belde het noodnummer en hij werd snel naar het ziekenhuis gebracht, maar zoals Marianne schrijft: “Helaas is Eric nooit meer bij bewustzijn gekomen.”

Hij stierf op oudejaarsavond in 2014.

Bij een onderzoek naar de dood van Eric zei Marianne dat alle babyboeken die ze had gelezen haar vertelden dat een stoffen slinger, die hem tegen haar borst hield, de veiligste plek voor haar kind was.

“De gevaren van stroppen werden niet genoemd in de prenatale klassen die we bezochten, of in een van de babyboeken die we lazen,” schrijft ze “en je denkt nooit dat een tragedie als deze jou zal overkomen.”

Ze spoort hen aan om niet ‘in de verleiding te komen om te multi-tasken door een baby in een draagdoek eten te geven en te controleren op veiligheidsnormen en waarschuwingen voordat ze een product kiezen.’

“Het deel dat me het meest zorgen baart is dat sommige stroppen als ‘borstvoedingsstroppen’ op de markt worden gebracht.”

Er zijn wereldwijd meerdere baby’s gestorven de afgelopen jaren door onveilige baby sling stroppen. Pediatrische patholoog dr. Mary Malone, die een sexie op Eric uitvoerde, zei dat de dood in een slinger meestal opdtreed omdat de positie van de baby erin kan leiden tot verstikking.

Malone zei dat ouders zich bewust moeten zijn van de mogelijke gevaren die baby draagzakken voor baby’s zouden kunnen vormen nadat er minstens zes verwante sterfgevallen in het VK en 16 in de VS en Canada waren. In de zaken werd de Amerikaanse commissie voor consumentenproductveiligheid opgeroepen om voorzichtig om te gaan met baby draagzakken bij kinderen die jonger zijn dan 4 maanden.

Leave Comment