Waarom een draagzak niet mag ontbreken op jouw babyuitzetlijst

Een draagzak is simpelweg een van de meest praktische spullen die op je uitzetlijst staan! Je kunt er door multitasken, makkelijk je baby ergens mee naartoe nemen én baby’s die in een baby draagzak gedragen worden, huilen tot 43% minder! Hier zijn tien redenen waarom het gebruik van een babydraagdoek, of “babydraagdoek”, geschikt is voor u. Wij hebben de 8 belangrijkste redenen waarom een baby draagzak niet mag ontbreken op jouw babyuitzetlijst voor je op een rijtje gezet.

1.      Je baby weet niet dat jij je eten graag warm eet

Je kindje weet niet eens dat jij ook af en toe moet eten, laat staan dat jij het liefst warm eten hebt. Het is natuurlijk super lastig om je eten goed te snijden en vervolgens in je mond te stoppen als je constant je kleintje in je handen hebt. Deze problemen zijn verleden tijd als je kindje in een draagzak zit.

2.      Je baby houdt er van heen en weer geschommeld te worden

Baby’s houden van beweging, daarom kunnen wandelingen en autoritjes hen zo goed kalmeren. Als je je baby in een draagzak tegen je lichaam hebt, creëert dit hetzelfde gevoel voor je kindje. Daarnaast heeft het ook een positief effect op de spijsvertering van je kindje.

3.      Je baby dragen in een draagzak helpt bij het geven van borstvoeding

Borstvoeding is grotendeels vraag en aanbod. Hoe vaker de borsten denken dat ze melk moeten maken, hoe meer melk ze zullen maken. Door de baby dicht bij de borst te hebben, komen er hormonen vrij in het lichaam van de moeder die de melkproductie kunnen stimuleren.

4.      Kinderwagens kunnen niet overal komen

Drukbezochte festivals, oude ruïnes, het strand, stedelijke trappen, kinderwagens zijn zeker handig, maar niet overal. Soms is het gewoon veel handiger om mobiel te zijn, een draagzak is dan de perfecte uitkomst.

5.      Vreemden houden geen rekening met je baby’s ‘personal space’

Maar wel met die van jou! De meeste mensen hebben natuurlijk de beste bedoelingen, toch vinden kinderen al die aandacht niet altijd even leuk. Door je kindje tegen je aan te dragen moeten mensen om bij je kindje in de buurt te komen, ook bij jou in de buurt komen. Dat is iets wat ze minder snel zullen doen.

6.      Mensen die hun baby in een draagzak dragen, krijgen dingen gedaan

Heb je nog honderd ongelezen e-mails die je moet beantwoorden? Wil je je favoriete tijdschrift lezen? Of moet je nog even snel boodschappen doen? Ook op die momenten wilt je baby vastgehouden worden. Met een draagzak kun je productief zijn en toch je baby bij je dragen.

7.      Baby’s die gedragen worden, zijn slimmer, slapen beter en groeien sneller

Al dat nauwe contact stimuleert de ontwikkeling van je baby. Het dragen van je kindje stimuleert dus de hersenen van je kindje waardoor hij beter slaapt en zodoende meer energie over heeft die wordt gestoken in de groei.

8.      Je kindje vindt het fijn om bij je te zijn

Als ouder ben jij natuurlijk de persoon waarbij je baby zich het meest op zijn gemak voelt. Je baby houdt ervan om dicht bij je te zijn. Je geuren en geluiden zijn de meest bekende dingen die je baby kent, dus ze willen zo veel mogelijk bij je zijn!

Het vinden van de draagzak die bij jou past

Draagzakken zijn te koop in verschillende soorten en maten. Het vinden van de beste draagzak kan daardoor best lastig zijn. Het heeft vooral met persoonlijke voorkeur te maken. Kies er in ieder geval een die is goedgekeurd, dan weet je zeker dat de draagzak die je koopt, veilig is voor je kindje.